• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

ОЛИМПИАДИ, ГРАФИЦИ, РЕЗУЛТАТИ

ОЛИМПИАДИ, ГРАФИЦИ, РЕЗУЛТАТИ

   „Математиката е музиката на разума” гласи една популярна сентенция на английския математик Джеймс Джоузеф Силвестър. Запленени от нейната музикалност и говорещи на нейния език, учениците на 142.ОУ „Веселин Ханчев” все по-уверено нахлуват в необятния свят на математическото знание, за да разкрият същността му. В това познавателно пътешествие децата са умело водени от своите учители, които ги учат, че силата на математиката не е в механичното заучаване на формули, аксиоми и теореми, а в способността чрез тях да се изрази конкретна идея. Вдъхновени от това схващане, учениците ни постигат поредни успехи на редица математически състезания, проведени през настоящата учебна година.

     На престижния математически турнир „Иван Салабашев” със златни медали и грамоти са отличени следните ученици от 1.б клас: Габриела Тодорова Витанова, Даниел Теодосиев Цанов, Дара Стоянова Гешева, Деян Даниелов Младенов, Илиян Желев Игнатов и Елена Георгиева Райчева.

Ученици от 1.б клас са носители и на бронзови медали с грамоти. Това са Веселин Петров Сукалински, Деа Димова Пенкова, Нели Николаева Спасова и Клара Недялкова Присадникова.

Бронзов медал и грамота от същия турнир е присъден и на Николай Николаев Манев от 3.а клас.

   За областния кръг на националната олимпиада по математика бяха класирани наши представители от начален и от прогимназиален етап, както следва: Даниел Абилаш Али /4.б клас/, Максим Младенов Генчев /6.в клас/, Невена Атанасова Папазова /6.в клас/ и Божидар Божков Тодоров /7.в клас/.

     Голям брой ученици на 142.ОУ взеха активно участие и показаха достойно представяне на тазгодишните издания на Софийски математически турнир и Европейско кенгуру.

     Ръководството и Педагогическият съвет на училището поздравяват децата и техните учители за отличията и високите резултати, като им пожелават дръзновение в покоряването на нови върхове както в математиката, така и в областта на другите науки.