• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ В КИНОЦЕНТЪР „БОЯНА – СТУДИО“

ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ  В КИНОЦЕНТЪР „БОЯНА – СТУДИО“

     На 30.05.2022 г. учениците от 2 г клас на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ посетихa Киноцентър „Бояна – Студио“ за заснемане на игрални филми, като част от работата им проектни дейности.

     Там децата видяха екстериори на декори, на които са заснети многобройни филми. Представител на “Бояна - Студио” им разказа  какво представляват декорите – бутафорни сгради, интериори и фасади. Децата научиха, че декорите са построени от многобройни специалисти: декоростроители, художници, скулптори, по чертежи и визуализации, направени от архитекти, дизайнери, арт директори и как с малки промени се прилагат в различните сценарии и тематики.

     Първият декор, който второкласниците посетиха бе Древен Рим и Колизеума. На него се снимат предимно филми, които са от епоха на гладиаторски битки, а също и приказки. След Рим се пренасят в Арабския свят - арки, колони, надписи на арабски език и екзотични орнаменти по тях. Минават през  улуците на Ню Йорк и Лондон и стигат до Катедралата Сейнт Пол, която е копие на съществуващата Катедрала в Лондон. При обиколката са посетени и няколко Американски къщи, които се използват в множество реклами и филми. Разходката завършва пред централната сграда, която е построена през 1962 година и е копие на съществуващия  по това време Киноцентър „Чинечита“ в Рим.

    Благодарим на родителите на децата от 2 г клас, организирали вълнуващото за второкласниците посещение в киноцентър „Бояна – Студио“.

 

Допълнителни изображения