• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Патронен празник

Патронен празник

     На 14.04.2022 г. беше отбелязан патронният празник на училището. Във фоайето и на училищните етажи бе подредена изложба под наслов „Талантите на 142 ОУ”.  В пъстрите детски рисунки оживяха пленителни кътчета от родината, славни герои и  паметни събития от героичното ни  минало.

     В началото на тържеството сърдечен поздрав към ученици и учители отправи директорът д-р Нели Недялкова, като им пожела здраве, вдъхновение и съвместни успехи по пътя към духовността.

   Представена бе литературно-музикална програма, в която с ентусиазъм учениците рецитираха лирическите творби на Веселин Ханчев, преоткривайки мъдрите послания на поета за родината, изкуството и любовта. Прозвучаха завладяващи музикални изпълнения, чрез които участниците изразиха надеждите и мечтите си за хармония, доброта и красота.

     Гост на събитието бе г-н Румен Николов - поет, писател, сценарист на театрални пиеси и игрални филми. Нетърпеливи и любознателни, учениците получиха отговори на много въпроси, свързани с детството и творчеството му. Останаха впечатлени от екранизирания филм на автора „Серенада”, спечелил престижна международна награда. Празникът зареди с много настроение и приятни емоции учениците, учителите и гостите на тържеството.

Допълнителни изображения