• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Практическото занятие по пожарна безопасност на 29.03.2022 година

Практическото занятие по пожарна безопасност  на 29.03.2022 година

На 29.03.2022г. /вторник/ се проведе занятие по практическо проиграване на плана за евакуация с учениците и служителите на 142. ОУ. В импровизираното събитие активно участие взеха представители на шеста районна служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Точно в 10:00ч., по време на третия учебен час, в сградата на 142.ОУ беше подаден сигнал за внезапно възникнал пожар. Всички ученици, намиращи се в класните стаи на I, II и III етаж, съгласно действащия план за евакуация, бяха изведени под ръководството на учителите към малкия и големия двор на училището. Учениците и служителите на 142.ОУ  напуснаха сградата за време от 2 мин. и 58 сек.

След успешното извършване на евакуационните действия учениците от IV, V и VII клас имаха възможност да наблюдават реалното поведение на пожарникари при потушаването на пожар. В големия двор на училището на безопасно разстояние от учениците и в напълно обезопасени условия беше запален огън, който след това беше угасен по съответния ред от пожарникарите на 6 РС ПБЗН. В овладяването на импровизирания пожар участие взеха и учителите по физическо възпитание и спорт в 142.ОУ, които бяха аплодирани от учениците.

С вълнение и ентусиазъм децата заявиха готовност и желание да се включат и в бъдещи практически занятия от този тип, защото те им осигуряват ценна подготовка за адекватна реакция в случай на извънредна ситуация.

Допълнителни изображения