• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Откриване на учебната 2021 - 2022 година

Откриване на учебната 2021 - 2022 година

Училище любимо наше,

отвсякъде изпълнено с любов –

с двора, с класните си стаи,

със благост и учителска любов.

 

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2021-2022 УЧЕБНА ГОДИНА

 

     Първият учебен ден- жадуван, очакван, вълнуващ, присъства в сърцата и умовете на народа ни като празник, защото е символ на нестихващия ентусиазъм към знанието.

     Този 15.09. бе  малко по-различен, но отново събра слънчевите  детски усмивки, отворените за обич души, празничното настроение, пъстротата на букетите.

     В училищния двор се събраха най-нетърпеливите- децата от ПГ и първокласниците, които за първи път ще прекрачат школския праг, както и   петокласниците, започващи нов етап в образованието.

   Съгласно изискванията за безопасност, другите възпитаници на училището отбелязаха празника в класните стаи, където проведоха своя първи час на класа.

   Празничната програма започна в 10:30 ч. с посрещане на училищното знаме и изслушване на националния химн. Отслужен бе тържествен водосвет за здраве и благоденствие през новата учебна година.

    Директорът д-р Нели Недялкова отправи тържествено послание към учениците, учителите и родителите, като им пожела  здраве, сили и воля за успехи.

     Празникът бе съпътстван от литературно-музикална програма, в която учениците от различни класове  изпълниха вълнуващи стихове, посветени на учителя и любимото училище.  Прозвучаха емблематични  песни, свързани с искреното приятелство, с  края на безгрижните летни дни и очакваното завръщане в родното училище.

     По традиция директорът плисна менче с вода, за да бъде здрава и ползотворна новата учебна година, а класните ръководители на учениците първи и пети клас поведоха учениците по необятния път на науките, знанието, надеждата и радостта.

     Честита нова учебна година, нека да бъде изпълнена с отговорност, оптимизъм, творчество и иновации!

 

                                                           Екип на 142 ОУ„Веселин Ханчев“

Допълнителни изображения