• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Откриване на учебната 2020-2021 година

Откриване на учебната 2020-2021 година

142 ОУ „ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ“

15. септември 2020 г.

     На празничния 15. септември точно в 10:00 ч. при стриктно спазване на противоепидемичните мерки 142. ОУ „Веселин Ханчев” отново отвори врати за своите ученици. С трепети, нескрито вълнение и искрено въодушевление школския праг прекрачиха нашите възпитаници. Тържественото откриване на учебната 2020/2021 година се състоя в големия двор на училището в присъствието на официалните гости от МОН и СО, на децата от ПГ, випуск първи и пети клас, техните родители и целия педагогически състав на 142. ОУ. Събитието се превърна в своеобразен триумф на съживената заедност между учители и ученици, на възможната споделеност на емоции и преживявания. В този празничен ден директорът на училището д-р Нели Недялкова отправи поздрав към учениците, като им пожела да опазят горящ факела на знанието и чрез неговия животворен огън да осветяват собствения си житейски път. Тя благодари на родителите за подкрепата и всеотдайната съвместна работа, както и на учителите за това, че в трудно време са успели достойно да съхранят духа и смисъл на професията. Беше отслужен и тържествен водосвет за здраве, мир и благоденствие в нашия общ храм на науката и взаимопомощта.

     Празничната програма продължи под звуците на барабани, маршови стъпки, жизнерадостни музикални и словесни изпълнения на децата, посветени на любовта към знанието, силата на приятелството и необуздания порив на мечтите. По традиция цереминиалната част завърши с ритуално плисване на менче с вода от директора на 142. ОУ, за да е пречистен, светъл и благословен пътят ни към неизмеримите хоризонти на просветата.

     Честит първи учебен ден, наши скъпи ученици!

Нека новата учебна 2020/2021 година бъде за вас толкова успешна, колкото сте пожелали, толкова благодатна, колкото не сте и мечтали!

Екипът на 142. ОУ „Веселин Ханчев”

Допълнителни изображения