• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Важно! Мерки във връзка с обявената извънредна ситуация в страната.

Важно! Мерки във връзка с обявената извънредна ситуация в страната.

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Във връзка със създалата се извънредна ситуация в страната, от понеделник, 16.03.2020 г., училищата в цялата страна ще бъдат затворени. Педагогическият състав на 142 ОУ е предприел мерки за създаване на  организация за провеждане на обучение в електронна среда. Изборът на конкретен вариант за преподаване и учене от разстояние – обучение, самоподготовка, консултации и други се прави от учителите в училището. 142 ОУ „Веселин Ханчев“ внедрява ползването на услугата „Дигитален лидер“ в Shkolo.bg.

Също така на разположение на учители и ученици са електронно четимите учебници. Предоставяме Ви линк към електронно четими учебници: https://www.mon.bg/bg/100428. Издателство „Просвета“ осигурява безплатен достъп до всичките си електронни учебници и помагала до края на учебната година. Издателство "Клет България" осигурява безплатен достъп до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett.  Издателство „Бит и техника“ предоставя за децата от всички възрастови групи в детските градини и на учениците от I клас до VII клас безплатен достъп до пълните електронни варианти на познавателните книжки, учебниците и тетрадките с всички мултимедийни приложения.

Изборът на конкретни електронни материали си остава право и отговорност на учителя, който да прецени как , какво и доколко може да използва готови дигитални ресурси.

Електронната комуникация учители-родители ще се осъществява през електронния дневник или през друга създадена вече социална група за комуникация.

В понеделник, 16.03.2020 г., учителите през електронния дневник ще възложат задачи за самостоятелна работа на учениците и ще дадат указания за създадената организация за дистанционно обучение.

Обръщаме  внимание, че интернет предлага неограничени възможности за информиране и съдържа разнообразие от образователни ресурси, подходящи за децата и учениците от всички възрасти и групи, но крие и предизвикателства и заплахи. Очакваме Вашето съдействие като родители за гарантиране на безопасността на децата и учениците в онлайн среда.

За всички последвали решения ще Ви уведомяваме своевременно.

Ръководството на 142 ОУ „Веселин Ханчев“