• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

ПЪРВИ НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

ПЪРВИ НОЕМВРИ -  ДЕН  НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

О, вие будители верни, народни,

ще пазим завета ви жив и свещен !

 

ПЪРВИ НОЕМВРИ -  ДЕН  НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

     На 31.10.2019г. учениците от 142 ОУ „Веселин Ханчев“ тържествено отбелязаха Деня на народните будители с участие  в официално тържество в ОКИ „Надежда“. Деца от първи, втори и четвърти клас представиха училището със стихове, песни и картини, посветени на народните будители. Участниците в официалното тържество–учениците, техните учители и директорът на училището д-р Нели Недялкова получиха грамоти с благодарност от СБУ и МОН.

     В сградата на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ се състоя литературно - музикален спектакъл, посветен на деня на Народните будители. В словата на водещите се подчерта, че този ден е избран да покаже нашето преклонение пред видните българи, запазили във вековете на чуждо владичество своята българска гордост и памет, чувство за историзъм и огромно желание за свобода и собствен език.

    Празничната програма включваше изпълнения на стихотворения, посветени на плеядата горди и непокорни българи, които ни учат как се обича България и как се загива на нея. Вокалната група на училището изпълни пламенни песни, които пренесоха искрата на българския дух във времето. Заместник-директорът на 142 ОУ г-жа Гаджонова връчи  грамоти на учениците, таланти на словото, които сътвориха есета и стихотворения за празника.

     На 01.11.2019г., по случай Деня на народните будители в галерията на СБХ, гр. София бе открита изложба с творби на ученици на 142 ОУ. Гости на изложбата бяха директорът на училището д-р Нели Недялкова, председателят на СБХ г-н Генов, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Врабевски, учители, приятели и партньори на училището. 

      Поклон пред делото на Народните Будители!

 

Допълнителни изображения

  • Тържество в ОКИ "Надежда"
  • Тържество в ОКИ "Надежда"
  • Тържество в ОКИ "Надежда"
  • Изложба в галерията на СБХ
  • Изложба в галерията на СБХ