• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА 142 ОУ „ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ“

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК  НА 142 ОУ „ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ“

     На 28 март 2019 година се проведе Патронен празник на 142 ОУ. На този ден отдадохме почит на една светла личност, от чието рождение се навършват 100 години- видният български поет и публицист Веселин Ханчев. Зала „Максима” на УАСГ бе преизпълнена с ученици, учители, родители и гости. В началото на тържеството директорът на училището д-р Нели Недялкова в приветствено слово пожела на всички ученици и учители творчески устрем, духовен растеж и вдъхновение.

     Празникът продължи с богата литературно-музикална програма, в която взеха участие деца от ПГ, както и ученици от начален и прогимназиален етап. Основният акцент бе поетичният рецитал по стиховете на Ханчев за родината, изкуството и любовта като свята добродетел. Представени бяха и младите таланти, които гордо следват стъпките на патрона ни и творят свои лирически творби.

     Децата за пореден път изявиха своите таланти и изпълниха много лъчезарни  песни, модерни и фолклорни танци, които създадоха положителни емоции на многобройната публика.

     В празничния ден наши гости бяха поп изпълнителите  Милица Божинова и Илия Ангелов, любимци на поколения българи, които ни поздравиха с вълнуваща песен.

     Празникът събра много красота, вълнения и незабравими детски усмивки.

     Eкипът и децата на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ благодарим на всички партньори и приятели за сърдечните думи и топлите поздрави, които получихме по повод на патронния ни празник!

     Благодарим на нашите домакини от УАСГ за гостоприемството и подкрепата.

     Благодарим Ви, че бяхте част от нашия празничен ден.

Допълнителни изображения

Допълнителни файлове